www.sorsunk.netLOGÓNK -ról

Többen kérdezték, honnan szereztük ezeket a szép tulipánokat.

Nos, a logókat felkérésre szerkesztette lányom, Pintye Júlia grafikus, miután beleolvasott a készülő webújságunkba, úgy, hogy ez információt is hordozzon. 
A magyarság egyik jellegzetes szimbóluma a tulipán. Kifejezi a világ dualitását, a folyamatos megújulást, a Yin és Yang örökös körforgását. Itt "a Fiú és a Leány kergetik egymást". Amikor még fiatalok képesek a genezisre, a Férfiben a Női jelleg (barna szirmok körbeölelik a pirosat, és fordítva) Az alsó logóban már a stabilitás az érett férfi és nő tulipánja látható.

A zöld az élet (klorofill) színe és a magyarság jellemző színe is egyben, a fehér alap a tisztaságot és a békét jelenti.. A kék kör a tudás és a spiritualitás színe. Lehet tovább fantáziálni, ki mit lát még benne a szerkesztőn kívül.

Még érdemes megjegyeznem, a Címszalagot: a háttérben a Kárpát-medence egy szakasza, amint feljön a Nap, s ahol a fény, jelenik meg keleten, ott van az erdélyiek szó is.

Talán nekünk erdélyieknek is, feljön majd  a mi közös Napunk!

csak kitartás-hit-remény!

TRIANON és Tündérország


   Számomra a Kárpát-koszorú és a körbeölelt medence, melyet hátizsákosan életem folyamán végigjártam, maga Tündérország. Eleinte, mint a Győri Erdélyi Kör tagja, majd titkára, az elmúlt három évtized alatt, arra törekedtem, hogy mindig úgy mutassam be ezt a hatalmas tájegységet a Kárpát-medencét, ahogyan azt én éreztem, láttam. Mindig törekedtem a haza a nemzet és a megmaradásunk szemszögéből tálalni a vetitett -képes előadásaimat. Az évek folyamán sok mag-országbeli kirándulót vittem el változatos körutakra, hogy ők is ismerjék meg Tündérországot. Amikor még tanárkodtam diákjaimat is vittem magammal, hogy földrajzi, történelmi, helyismereti tudást szerezzenek. 1989 óta az örökös honvágyamat Erdély iránt, csak így tudtam enyhíteni.

   Az utóbbi két évtizedes előadásaimnak gyűjtőneve „Barangolás Tündérországban” lett, s ezt folytatom tovább amíg lehet, s ahogy lehet. Nemsokára meglesz a 100. előadásom is, mindezek bevételeit előbb a dévai, később a tusnádi árvák megsegítésére fordítottam.

   Minden, amit leírtam, talán enyhíti a Trianon által okozott sebek fájdalmait, s reménnyel töltenek el kormányunk erőfeszítései, a nemzetegyesítés oly sikeresen elindult folyamata is.

   Úgy vélem, Trianon átkos hatásainak feloldása a politikusoknak soha nem fogj sikerülni, csak a tudósok, történészek, sokoldalú szakemberek, a pártatlan, tényfeltáró médiák segítségével. (ha magához tér a világunk) Ha ezekhez még társulna a közéleti párbeszéd, a megértés és a szeretet, akkor legyőzzük Trianont!

    Az én üzenetem - mint ahogy a székely himnuszban is elhangzik: „ porlik mint  a szikla”, - de ezt kiegészíteném a következővel: a MAG népének magjai már kikeltek, s a porból egy felívelő pályán a megmaradásunkat biztosítják. Mindent le lehet győzni a szeretet erejével.


Fogjuk meg egymás kezét, s nézzünk a Napba öltözött Máriára!                

Pintye Tamás webszerkesztő                 

                                 weblapom, katt ide >>>

      Barangolás Tündérországban  


Tisztelt olvasóink!

   Számunkra is teljesen új műfajjal jelentkezünk. Nem szándékozunk időszakos lapot kiadni. Egy folyamatosan újuló web-lapot terveztünk, mely mindig nyitott az új és új anyagokra s akár naponta is frissítve van. Ezzel megtartjuk a havilap jellegét is és a folyamatosan beérkező új alkotások bemutatását. Minden fontos alkotást megőrzünk az Archivum-ban, ahova fájl formátumba jelenik meg, így ott megnyitható de le is tölthető. Szükség esetén a menüpontok is változni fognak, de maradnak állandó menük is. A friss anyagok mindig legfelülre fognak kerülni. Ezekkel a változatos jellemzőkkel "élővé", dinamikussá tesszük a webinfóinkat, értékmentésünket.

  • Sokoldalú bővítést hoztam létre, a menüben ha  *portálunk* gombra kattint, kitárul és kibővülnek a Sorsunk lehetőségei és tárháza. Itt egy menürendszeres jobban "szétterített" weblapot talál, ahol megtalálja az eddig megjelent alkotásokat. Menüblokkokba vannak csoportosítva az íróink, az írás és közlemény kategóriák. Az archívumban pedig a régebbi írások vannak betárolva. Itt a főmenüben van vendégkönyvünk is, jobboldalt pedig a naptár alatt egy számláló is található, arról,  hányszor látogatták meg eddig a portálunkat.

   Nagy hangsúlyt helyezünk az írások hitelességére, amit az íróink garantálnak. Szitkoknak, durva sértő kritikáknak itt helye nincs. A vélemény és szólás szabadságát megtartottuk. Még ha a sorsok gyakran kegyetlenül is tárulnak fel, bemutatjuk sorskérdéseiket, emlékeiket, véleményeiket.

Mivel "vendégkönyvünk"  nincs, helyette az "ARCHÍVUM"-ban hoztam létre, ahova a beérkezett véleményeket is be lehet írni.

   Külön helyet biztosítunk a hozzászólásoknak, elsősorban a megjelent írásokhoz fűzött véleményekre gondolunk, javaslatoknak, kéréseknek. Úgy tekintjük ezeket, mint segítséget a kezdeményezésünkhöz.

Feltekintve a kezdő fotóra, bizony mondom: nekem itt is egy Türdérországom van kicsiben, mert örömmel teszem közzé a sok fontos infót.

Egy kis statisztika: -bár a webes hírportálunk látogatottsága változó, gyűjtésünkből az általnános megállapításunk:                750 olvasó, havi 1200 látogató és több ezer kattintás.

               Elszántságunk és reményeink Önökhöz kötöttek.

TISZTELT OLVASÓINK !

Ebben a hazug s megtébolyult világban, mi egy igazságtartalomban bővelkedő lapot szerkesztünk, nem állunk be semmiféle külső befolyásolásnak, s reklámokat sem alkalmazunk.

Kényesen vigyázunk "lapunkra", hogy minél hitelesebb legyen, ne tartalmazzon csúsztatásokat, valótlanságokat. Főleg a Hír, Közélet, Tudósítás, História, Sorsok Üzenetek, Értékeink, Interjú, Irodalom, rovatokban.

Szokták mondani "tökéletes igazság nincs, mert az egész világegyetem relatív", de a törekvésünk a hitelességre nekünk fontos.

Amennyiben ha valaki ezt megszeretné cáfolni, legyen szíves és írjon nekünk  a megadott módon a Véleményrovatban, amelyre választ is adunk. A legtöbb írást eredetiben eltároljuk, dokumentumokat őrzünk, az állítások bizonyítására is.


BLU201205-7807-1810